Nästan litet i smyg har en god bit av det nya året redan passerat. Efter en bra start börjar nyårslöftena hos många av oss redan falla i glömska. Vi har samlat ihop en liten lista för att hjälpa dig att hålla våra allra vanligaste löften vid liv också efter den första ivern!
Oberoende av vår livssituation verkar vi alltid ha bråttom. Det verkar inte finnas tillräckligt med tid för samvaro med nära och kära. Tiden bara går upp i rök och försvinner.
Gör följande: Tänk på de saker du verkligen njuter av. En motionsrunda i skogen, sticka sockor eller läsa en bra bok? Fundera samtidigt på vad som gör dig ledsen och vad som tar för mycket av din tid. Är det verkligen nödvändigt att göra allt det som du inte egentligen vill? Ofta gör vi saker bara av gammal vana. Uppmuntra dig själv till att skala bort lite av det som du inte upplever meningsfullt. Försök röja tid åt någonting du tycker om att göra.
Anja hjälper: Dosdispensering är ett behändigt sätt att spara den tid som går åt till att sortera medicinerna till någonting bättre. Om medicinerna är färdigt uppdelade i dospåsar är det lätt att ta dem och det går inte längre tid till att fylla dosetten. Den sparade tiden kan nu istället användas till någonting trevligt.
De många bäckarna små är ett ordspråk man skall komma ihåg då man vill hålla ordning i hemmet. Det är inte nödvändigt att putsa hela hemmet från golv till tak varje dag. Börja istället med några mindre målsättningar. Fundera på din utgångspunkt och ställ in mål som är realistiska att nå.
Gör följande: Bygg upp en rutin. Välj i förväg en dag under veckan då du förverkligar dina planer. Kanske tisdag är en perfekt dag för dammsugning? De första veckornas städning kan kännas jobbiga men när du väl vant dig vid rutinen så börjar städandet kännas lätt som en plätt.
Kom också ihåg denna gyllene regel: hämta när du går in, för ut när du går ut. När var sak har sin plats blir sakerna inte liggande kors och tvärs.
Anja hjälper: Dosdispenseringen hjälper med att hålla medicinskåpet i ordning när de onödiga medicin- och tablettförpackningarna inte längre finns där. En Anja-låda kan förvaras behändigt i ett skåp eller på köksbordet.
Det är lätt att oroa sig. Det är i själva verket mycket lättare än att vara bekymmersfri! Och världen är full av bekymmer. Lämnade jag ugnen på, glömde jag att ta mina mediciner och hur månne ekorren mår, den har inte setts till på länge?
Gör följande: Om löftet om att stressa och oroa dig mindre gått i kras redan så här tidigt på året lönar det sig att prova på att föra en bekymmerdagbok! Tanken med en bekymmerdagbok är att man skriver upp det man oroar sig för när tanken dyker upp. Sedan bestämmer man sig för en tidpunkt då man kan fundera på alla bekymmer på en gång. När bekymren är uppskrivna och har flyttats till senare behandling så är det lättare att fortsätta dagen. Då det är dags att ta itu med bekymren sätter man sig ner i lugn och ro, öppnar bekymmerdagboken och behandlar bekymren ett i sänder. Det som tidigare kändes som ett stort problem kan nu ha förvandlats till en bagatell.
Anja hjälper: Många av oss som använder mediciner oroar sig mycket om saker gällande medicinerna. Kom jag ihåg att ta mina mediciner, har jag tillräckligt av dem och när måste jag köpa nya. En maskinell dosdispensering hjälper till vid många av dessa bekymmer! Med de tidkodade påsarna kommer man ihåg att ta medicinen i tid och apoteket tar hand om fördelningen av medicinerna så det finns alltid tillräckligt av dem hemma. Tack vare Anja behöver man i alla fall inte mera bekymra sig för medicinerna!
Anja hjälper till att hålla både gamla och nya löften! Fråga mera på ditt närmaste Anja-apotek, en lista på apoteken hittar du här.
Vill du ha en egen Anja? Fyll i kontaktblanketten för en ny kund här